Wie ben ik?

Mijn naam is Marieke van Duijn, ik ben adem- en beweegcoach en van origine opgeleid als milieuwetenschapper. Naast mijn coachingsactiviteiten, zet ik me dan ook veel in voor een duurzame en groene wereld. Om een gezonde balans te houden, sport ik regelmatig en dat doe ik het liefst bij het strand en de duinen. En zo nu en dan gooi ik mijn kleren uit en ren ik de zee in! De vrijheid en energie die je voelt stromen na in het koude water te zijn geweest is te gek -net als de verbaasde blikken van wandelaars trouwens. Dit gun ik jou ook! Wil jij kansen pakken?

Ik daag jou graag uit om je grenzen te verkennen en beter in balans te komen met je hart en hoofd. En om meer levensenergie en verbinding te krijgen met jezelf en de mensen om je heen.

Marieke van Duijn

Hoe kan ik, mag ik,
jou helpen je kansen te pakken?

Ademcoaching en angsttherapie

angsttherapie en ademcoach

Meer over ademcoaching & angsttherapie

Na diverse coachingsopleidingen, heb ik de opleiding(en) tot ademcoach gedaan en hierbij veel geleerd! Het is bijzonder hoe je met ademtherapie, ofwel balance-breathing, bewust beter gaat ademen, meer energie en minder stress krijgt en een betere balans tussen denken en voelen. Adem is ook heel sterk verbonden met je emotionele gesteldheid en met hoe je leeft. Door ademcoaching kan ik spanningen en emotionele blokkades bij je wegnemen die je nu –vaak onbewust- van je doelen weghouden of pijn veroorzaken. Mij heeft het zeker ook geholpen en ik help mensen graag met ademsessies. Elke keer weer bijzonder!

Het belang van een goede ademhaling speelde al eerder een rol, toen ik voor de Universiteit van Boston werkte, als survival gids. Ik heb hier de cursus gedaan ‘De angst voelen en het toch doen’, en hoe je anderen hierbij kan begeleiden. Wij trokken daar met groepen tieners lopend en kano-varend door de bossen en bergen. Middenin de natuur. Geen wc’s, mensen of wifi. En ondertussen deden we opdrachten op grote hoogten, al dan niet geblinddoekt en ja, best spannend! Dus, rustig ademen, de angst voelen… en doen!

En bij het aangaan van je angsten is een goede ademhaling onmisbaar. De afgelopen jaren heb ik ook nog de (verdiepende) opleidingen op het gebied van energetische massage, Reiki, familie- en bedrijfsopstellingen, NLP, mindfulness, energyclearing en Joe Dispenza gedaan en ik blijf ieder jaar bijleren. Ik deel mijn ervaringen graag met jou!

Familiemens

Familiemens Marieke

Meer over familiemens

Opgroeiend in Kudelstaart en daarmee ook de drukke Randstad, trokken we vaak de natuur in. Met mijn ouders, mijn 2 broers -of broertjes toen nog- en onze hond, waren we vaak te vinden in het Amsterdamse bos of in de duinen van Noordwijk. Hutten bouwen, verstoppertje spelen en voetballen. En dat doen we eigenlijk nog steeds! Met vrienden, familie en mijn grote kanjers van nichtjes en neefjes.

Voor mij zijn alle mensen die dichtbij me staan en bij wie ik helemaal mezelf kan zijn, ontzettend belangrijk. De mensen die je steunen, er voor je zijn en tegelijk jou ook je eigen pad laten lopen. Zoiets als dat je een marathon rent: supporters langs de kant die je steunen, mensen die voor je uit rennen, maar uiteindelijk moet JIJ ‘m lopen. Zelf, maar niet alleen.

In het verleden was ik nog wel eens teveel afgeleid als ik bij vrienden of familie was. Dus toch nog even dat ene appje of werktelefoontje tussendoor… Ik ben zelfs eens bijna het huis uitgezet op kraamvisite bij een vriendin, omdat ik een werk telefoontje wilde opnemen… Tja, ik had het niet door… Maar ik heb geleerd andere en vooral duidelijke keuzes te maken en wil niet meer overal ‘half’ zijn. Er zijn altijd heel veel ‘belangrijke’ dingen, maar als het er echt omgaat, dan vind ik dit het meest waardevolle: liefde delen met de mensen om je heen.

Sportcoach

Marieke sportcoach

Meer over sportcoach

Sporten is mijn lust en mijn leven en ik heb dan ook van alles gedaan: met bal, zonder bal en zowel zomer- als wintersporten. Sinds 2007  ben ik actief als wintersportgids en ski-instructeur en neem ik ook zomers mensen mee de bergen in om vooral te wandelen en de basis vaardigheden van het survivallen te leren.

In Nederland heb ik mijn eigen boostcamps en andere natuur-workshops bedacht en uitgewerkt. Ik vind het leuk om terug te horen van de deelnemers dat het mensen helpt om hun angsten aan te gaan. En dat ze zowel mentaal als fysiek stappen zetten en daarmee hun doelen dichterbij brengen. Tijdens trainingen heb ik dan ook aandacht voor zowel de groep als het individu. In die persoonlijke aandacht richt ik me er op dat mensen hun eigen uitdagingen aangaan, vrij van groepsdruk.

Ik ben een coach die deskundigheid en ervaring combineert met intuitie. Dat betekent dat we precies gaan doen wat er op dat moment nodig is.

En je hoeft niet meteen de hoogste berg te beklimmen! Ik leer je juist om die stapjes te zetten, die passen bij hoe jij je nú voelt, of wat je nu nodig hebt. Dus goed luisteren naar je lijf, jezelf uitdagen, maar ook je lichamelijke grenzen respecteren. Als je dit bij sportieve activiteiten kunt, dan kan je dat ook doorzetten naar het dagelijks leven.

En ik mag dan heel sportief zijn, ik weet ook wat het is om even helemaal niets meer te kunnen of te willen. Mijn burn-out: vanuit heel veel rust weer opbouwen met wandelen, rust nemen en heel rustig fietsen. En in plaats van bootcampen en stevige rondjes hardlopen gewoon lief zijn voor jezelf en je eigen lichaam. In mijn geval: boostcampen! En alle dingen die je kan doen om beter te kunnen slapen. Ik neem je graag mee om mijn ervaring te delen en jou te helpen je eigen weg hierin te vinden!

Ook ik heb mijn kansen gepakt en heb een heftige burn-out periode mogen ervaren. Lees hier de blogs die ik daarover schreef.

“Ik denk wel eens terug,
aan die hel toentertijd
Geen licht meer te zien
en oh wat een strijd
Maar dan zie ik die rups,
worstelend in zijn cocon
Ik voel mijn innerlijke kracht,
Hier komt de zon.”