Ademcoaching bij Pak de Kans

Ik daag jou graag uit om je grenzen te verkennen en beter in balans te komen met je hart en hoofd. En om meer levensenergie en verbinding te krijgen met jezelf en de mensen om je heen.

Marieke van Duijn

Hoe kan ik, mag ik,
jou helpen je kansen te pakken?

Een mens ademt zo’n 22.000 keer op een dag. Ademen is niet alleen van levensbelang, ook heeft je manier van ademen invloed op je persoonlijkheid, je kwetsbaarheden en je verstopte emoties. Je ademt zoals je bent en je bent zoals je ademt.

Patronen doorbreken door Balance breathing

Een effectieve ademhalingstechniek is “Balance breathing”, waarvan de Nederlander Paul Lenferink de grondlegger is. Als ademcoach heb ik mijn opleidingen bij hem gevolgd en zelf mogen ervaren wat het met je doet. Tijdens een ademsessie werk je samen met een ademcoach aan de transformatie van je negatieve emoties en overtuigingen. Hierdoor kan je patronen doorbreken en je doelen dichterbij brengen. Doordat je ook technisch beter gaat ademen kom je meer in verbinding met je eigen gevoel.

Wat zijn de andere effecten?

De extra zuurstof die je inademt, vult de cellen van je lichaam. Hoe zuurstofrijker de cellen, hoe energieker, vitaler en fitter je wordt. Wetenschappelijk is aangetoond dat een gezonde ademhaling de kans op het krijgen van ziektes als kanker verkleind, omdat deze ziekte zich vooral ontwikkelt in zuurstofarme delen van je lichaam.

Balance breathing helpt ook om emoties die je als negatief ervaart om te zetten naar een positiever niveau, zodat je er minder last van hebt. Het helpt je positiever en gezonder in het leven te staan en dichterbij jezelf te komen.

Hoe ziet een ademsessie eruit?

De ademcoach analyseert eerst je ademhaling. Dan volgt een coachingsgesprek waarin je gezamenlijk het doel van de ademsessie bepaalt. Vervolgens begeleidt de ademcoach je naar een zogeheten verbonden ademhaling, waarbij de buik-, middenrif- en borstademhaling betrokken worden. Dit wordt ook benut om technisch beter te gaan ademen. Aansluitend gaan we met de Balance-Breathingtechniek aan de slag. Hierbij begeleidt de ademcoach je liefdevol door alle lagen van je emoties heen. Tot slot ga je ontspannen, je lichaam het werk laten doen en de ruimte ervaren die er is ontstaan. Een ademsessie duurt ongeveer 1,5 – 2 uur.

Sporten en ademen – buiten sessies

Ademhaling is ook van belang bij sport en beweging. Hiervoor geef ik booStcamps, waarbij de ademhaling een deel van de activiteit beslaat. De booStcamps vinden plaats in de natuur en behalve voor ademhalingsoefeningen, is er ook aandacht voor inzet van je verschillende zintuigen.

Waarom zou je een ademsessie volgen?

Ademhaling speelt een grote rol in de verwerking van emotionele gebeurtenissen. Van jongs af aan leren we om bij heftige gebeurtenissen onze adem in te houden of emoties in te slikken. Hierdoor zet je je emoties eigenlijk vast, ga je steeds minder van je ademhalingspotentieel benutten en krijgen je cellen steeds minder zuurstof. Dit zorgt voor gezondheidsklachten. Een ademsessie zorgt voor het loslaten van belemmerende gedachtes en gevoelens over jezelf, anderen en het verleden. Het leidt tot een betere balans in jouw denken, voelen en doen.

Een sessie volgen

Wil je een afspraak maken of heb je eerst nog vragen, neem dan contact op met Marieke van Duijn, tel. 06 44 85 41 65 of pakdekans.nl@gmail.com. Voor het beste resultaat wordt een pakket van 3 sessies, inclusief intake aanbevolen. Een losse sessie of zelfs alleen een intake zijn ook mogelijk. Mijn tarieven zijn te vinden onder de menuknop: ‘Tarieven en Karma-Kapitaal’.