Energetische massage

Beter in je vel?

Aanraking en aangeraakt worden levert een grote bijdrage aan de gezondheid, het geluksgevoel en het gevoel van ontspanning. En of je nu een relatie hebt of single bent, de Pak de Kans-massage mogelijkheden zijn er voor iedereen. Lees ook mijn blog huidhonger in Corona-tijd over het belang van aanraking.

Ik masseer, maar geef ook massage-workshops aan koppels (waarin de een door zowel de ander, als mij, wordt gemasseerd), zie ook onder aan deze pagina.

Wat is een energetische massage?

Een energetische massage is een effectieve behandeling waarbij het lichaam vastgezette spanning kan los laten. Het loslaten van deze spanningen versterkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

De intensiteit van de behandeling ligt in tussen een ontspanningsmassage en een sport/deep tissue massage. Dit is afhankelijk van de wens van de cliënt en van de inschatting van de therapeut. De inzet van speciale etherische oliën en werken met drukpunten kan de emotionele en fysieke werking nog verder versterken.

Fysieke en emotionele blokkades

Energetische massage ontspant de spieren en werkt door op meerdere niveaus.

Emotionele stress kan leiden tot fysieke symptomen als hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en spierklachten zoals RSI of bijvoorbeeld pijn aan nek of rug. Door de behandeling kunnen emotionele blokkades aangeraakt en opgelost worden. De behandeling werkt namelijk door via het centrale zenuwstelsel en vermindert daarmee de algehele lichaamsspanning.

Energetische therapie heeft een goede invloed op zowel lichaam als geest. Deze massage kan ook als aanvullende behandeling met andere therapieën het herstelproces bij ziekte versnellen.

Ik maak ook gebruik van speciale DoTerra-olie. Deze natuurlijke olie heeft een extra doorwerking op onder meer het fysieke en emotionele niveau. De inzet hiervan hangt ook af van het type gezondheidsklachten of wensen.

Energetische massage Noordwijk Haarlem Pakdekans

Positieve effecten van energetische massage:

  • Spierspanning neemt af, je komt in een staat van algehele ontspanning;
  • Het stimuleert en activeert een betere bloedcirculatie;
  • Het bevordert de zuurstof- en voedingsstofvoorziening en verbetert de afvoer van afvalstoffen;
  • Het werkt preventief, pro-actief en reactief: Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen;
  • Het verbetert de zenuw- en hormoonfuncties: Tijdens een massage wordt er niet alleen meer endorfine, maar ook serotonine en oxytocine aangemaakt (drie van de vier zogenoemde ‘gelukshormonen’);
  • Het werkt pijn- en stressreducerend;
  • Het zorgt voor een betere warmteverdeling in het lichaam, geen koude voeten meer.
  • Het draagt bij aan een groter lichaamsbewustzijn.
  • Het helpt pijn en overbelasting te voorkomen door een betere lichaamshouding.

Het belang van rust

Bij een energetische therapie gaat het herstelproces in het lichaam door als de fysieke aanraking is gestopt. Hierom is het van belang om na de massage nog even te rusten en goed te drinken (water of kruidenthee). Houd er rekening mee in de tijd, dat u na de massage nog even kunt blijven liggen, of op een andere manier zelf uw rust kunt pakken. De massagetafel die ik gebruik is speciaal uitgerust om het ligcomfort zo groot mogelijk te maken, met een extra dik en zacht liggedeelte.

Mini cursus energetische massage voor koppels

We masseren met 2 personen de ander, waarbij ik de instructies zal geven om een goede basis massage te kunnen geven. Daarbij is het ook de insteek dat je je beter kan verbinden en leert afstemmen op de ander, waardoor je aan kunt voelen hoe en met welke intensiteit je kan masseren. De hele beleving duurt ongeveer. 2,5 uur, waarbij je masseert, gemasseerd wordt en er tussendoor tijd os om even te rusten, met elkaar te verbinden en te wisselen. Langer en uitgebreider kan zeker ook, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Praktische informatie: tarieven, Karma en locaties

Onder het kopje ‘Tarieven’ staan alle prijzen op een rij. Gun jij iemand met een krappe beurs ook een massage? Mijn klanten mogen -als zij willen- een bedrag doneren aan de Karma-pot. In die pot komen dan briefjes met namen, waaruit ik een naam trek die een uitnodiging krijgt voor een gratis massage. Meer info hierover en ook alle behandeltarieven vindt u onder de menuknop ‘Tarieven en Karma-kapitaal’.

Locaties: massages zijn mogelijk in Noordwijk, vlakbij Noordwijkerhout en in Friesland, Woudsend. Andere locaties: op aanvraag.

Voor meer informatie of het reserveren van een behandeling kunt u contact opnemen: tel. 06-448541651 of pakdekans.nl@gmail.com

Energetische massage Marieke van Duijn