2 daags strand- en ademretraite: een gezonde boost!

Start: in overleg en op aanvraag.

Bewuster ademen, in stilte wandelen, persoonlijke coaching en gezonde dip in zee. 

Wil jij weer lekkerder in je vel komen, letterlijk en figuurlijk? Ga dan mee met de strand-2-daagse en geef je lichaam een gezonde boost! We gaan bewuster ademen, in stilte wandelen en als je durft neem ik je mee voor een gezonde duik in zee, voor betere weerstand en mentale kracht.

We beginnen op (bv.) zondagochtend met een stiltewandeling met onderweg tijd voor jezelf, leuke oefeningen en persoonlijke coaching. Als je maandagavond weer thuis bent zal je ruimte ervaren in je adem, lichaam en leven. Je voelt de energie stromen en kan met vertrouwen en handvatten voor een betere gezondheid het nieuwe jaar in!

Marieke van Duijn is gecertificeerd ademhalingstherapeut, energetisch werker en sportcoach. In alle trainingen die zij geeft, speelt de werking van een gezonde ademhaling op zowel lichamelijk als emotioneel vlak een belangrijke rol.  

Verder op deze pagina vind je meer informatie terug over de mini retraites vanaf een halve tot 3 á 4 dagen. Heb jij interesse, bel mij dan of mail mij. Ik stuur je aanvullende informatie over alle praktische zaken zoals datums, kosten en zaken die je mee kunt nemen.

Marieke van Duijn

Hoe kan ik, mag ik,
jou helpen je kansen te pakken?

Wandelretraite ‘Strandeling’ langs de kust

Duur: 3 dagen

Wil jij tot rust komen én de boel in beweging zetten? Heb je temidden van je drukke leven behoefte aan een korte pauze en een bijzondere ervaring? En kan jij wel een life-style-reset gebruiken?

Ga dan mee wandelen, grotendeels in stilte, over het strand en door de duinen. Deze Strandeling zorgt er voor dat je met jezelf contact kan maken en zonder afleiding van tv, mobiel of laptop even stil kunt staan bij je leven. Tussendoor doen we oefeningen die je inzicht geven in eventuele belemmeringen  en kansen en hoe je die kunt (aan)pakken. Met een lifestyle coach kan je je voedings- en leefpatronen resetten.

In stilte en met ademcoaching

In de stilte vind jij je antwoorden. Ben jij in staat om echt te luisteren naar wat het leven jou te vertellen heeft?

Bij het wandelen focussen we op het lopen en op je ademhaling, waardoor er rust ontstaat in je hoofd. Je kunt je even helemaal richten op jezelf en er ontstaat ruimte voor creativiteit en goede ideeën. We doen (adem)oefeningen tussendoor die je dichterbij jezelf brengen en je leren je hart te openen.

Interesse in deze wandelretraite?

Heb je interesse in de wandelretraite? Neem dan gerust contact op, ik hou je graag op de hoogte!

Natuurretraite

Halve dag

Lekker bewegen, buiten in de natuur en samen uitdagingen aangaan. 3 uur lang gaan we wandelen, zintuigen prikkelen en genieten we van de rust zonder telefoon. Zonder wifi gaan we  op zoek naar onze eigen verbinding. Optioneel kan er aansluitend nog met een drankje/hapje/soepje worden afgesloten.

Samen zintuigen prikkelen en offline gaan

Al wandelend in de natuur gaan we verschillende uitdagingen aan. Dat doen we geblinddoekt, of juist in stilte vertrouwend op jezelf en de ander. Hierbij worden je zintuigen op een bijzondere manier geprikkeld en kom je weer écht in verbinding met je eigen gevoel en met elkaar. Je leert dingen los te laten en beter te luisteren naar je hart.

We nemen een ‘bosbad’ en doen ook ademoefeningen tussendoor waardoor je een vrijer gevoel kan krijgen.

Bosbaden en ademoefeningen

Bosbaden komt uit Japan, daar heet het Shinrin-yoku, ofwel een ‘natuurbad nemen’. In combinatie met ademoefeningen kan je hier verschillende positieve effecten van opmerken: We ademen de geur in van de bomen – vooral naaldbomen – die vluchtige stoffen scheiden (phytonciden) en zo ons immuunsysteem activeren. Doordat lichaam en geest zich ontspannen, ontstaat er op een dieper niveau ruimte voor verwondering, inzicht en verbinding. Je bloeddruk en hartslag gaan omlaag, je cognitieve vermogens verbeteren en je creativiteit groeit.

Wil je een betere band opbouwen met elkaar?  

Deze miniretraite is leuk voor iedereen die van de natuur houdt en extra geschikt voor groepsbinding of koppels: collega’s, vrienden, partners, ouders met kinderen, etc. Je bouwt namelijk een betere verbinding op met jezelf én de ander! Ook voor teambuilding voor bedrijven is deze workshop erg geschikt. Zo nu en dan worden er ook activiteiten speciaal voor singles georganiseerd.

De natuurvoel-wandeling staat onder deskundige begeleiding van sport- en ademcoach Marieke van Duijn. Zij kan met haar ervaring in het begeleiden van survivalkampen, teambuildingsactiviteiten en de psychologische achtergronden die hierbij een rol kunnen spelen, geschikte oefeningen op het juiste moment toepassen. Ook heeft Marieke verschillende reizen met alleenstaande ouders en kinderen begeleid en stellen in relatietherapie begeleidt.

Ben je ouder en wil je deze workshop met je kind of een van je kinderen doen? Dat is erg aan te raden. De minimale leeftijd voor deelname is 10 jaar.

Wat zijn de effecten, wat doet het met je?

Hoe vaak komt het in deze tijd, met allerlei vormen van afleiding om je heen, nog voor dat je echt even tijd en aandacht hebt voor elkaar? Dit is daarom zo een waardevolle activiteit, een cadeau voor jezelf en voor elkaar waar je echt blij van wordt. Ook leer je los te laten, meer op elkaar te vertrouwen en elkaar beter aan te voelen. Doordat je heel mindfull in beweging bent in de natuur, draagt het ook nog eens bij aan een goede gezondheid en maakt het dat je er veel relaxter en minder gespannen van wordt.

Wat kost het?

Tarief voor deelname vanaf 20,- p.p. en voor kinderen onder de achttien jaar 15,- p.p. Speciale aangepaste programma’s, eigen groepen en andere locaties is ook mogelijk, informeer vooral naar de programma’s op maat.

Waar vindt het plaats?

De workshops starten vanaf de StayOkay in Noordwijk, Zuid-Holland.

Interesse in deze natuurretraite?

Heb je interesse in de natuurretraite? Neem dan gerust contact op, ik hou je graag op de hoogte!

Veluwe retraite

Wil jij even helemaal op adem komen? Even weg van werk, email en whatsapp?

Ga dan mee naar de Veluwe, waar je even helemaal tot rust kan komen. We wandelen door de natuur en bij terugkomst staat er een heerlijke sauna en wellness klaar om van te genieten. Deze retraite wordt begeleid door twee coaches, die je meer tot jezelf laten komen door middel van ademcoaching, energetische massages, meditatie en familieopstellingen.

Wat kan je er van verwachten?

Een retraite is een cadeau voor jezelf en het effect is dan ook dat je de alledaagse stress echt van je af kunt gooien en ook handvatten meekrijgt om dat in het dagelijks leven ook weer te kunnen toepassen. Bovendien gaan we ook veel wandelen, natuurvoelen en kom je helemaal tot je eigen kern. Er is mogelijkheid om mee te doen met een familieopstelling en ook beginnen we elke ochtend met beweging en meditatie voor de liefhebbers.

Wanneer gaan we?

Data en prijzen komen binnenkort online, maar ben je nu al geïnteresseerd en wil je op tijd op de hoogte zijn, neem dan contact op, zodat we je kunnen informeren. Mocht je een eigen groep hebben en zelf een datum voor ogen hebben, neem dan ook contact op voor mijn programma’s op maat.

Interesse in deze Veluwe retraite?

Heb je interesse in de Veluwe retraite? Neem dan gerust contact op, ik hou je graag op de hoogte!