Leiderschap vanuit je lichaam

Unieke leiderschapstraining: voor-leven

Veel mensen zijn vaak sterk met vooral hun hoofd, terwijl het in deze unieke leiderschapstraining juist gaat om het hele lijf. Verbetering van de ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol, met als resultaat meer energie voor jouw manier van leidinggeven, beter kunnen voor-leven en meer verbinding vanuit het hart.

Goed ademen: veerkracht, vertrouwen en vitaliteit

Je ademt zo’n 22.000 keer per dag en de manier waarop je dat doet zegt veel over je. Als je hier meer zachtheid en ruimte in brengt, kan je beter presteren en brengt het je rust en overzicht. Met deze ‘stille kracht’ kan je er op een simpele manier voor zorgen dat je veerkracht, vertrouwen en vitaliteit toenemen.

Workshop Leiderschap vanuit je lichaam_wat laat je zien, wat adem je uit?

Krachtige lessen en resultaten

Ademcoach Marieke van Duijn biedt krachtige lessen op het gebied van lijf, welzijn en het maken van keuzes. Met eenvoudige oefeningen leer je dagelijks verbonden te zijn met je zelf, je hart en met je hoofd. Zo houd je voldoende energie voor jezelf, je dierbaren en kan je je werk op jouw authentieke manier blijven doen.

Resultaten van ‘Leiderschap vanuit je lichaam’

  • Duidelijke congruentie tussen hetgeen je wil overbrengen en hetgeen je uitstraalt;
  • Een rustiger hoofd en meer verbinding met het hart;
  • Een ontspannen lichaam;
  • Met meer vertrouwen beslissingen nemen;
  • Structurele vermindering van stress en spanning;
  • In verbinding zijn met anderen, terwijl je energie goed blijft;
  • Slimme, simpele ademoefeningen die op elk moment toepasbaar zijn;
  • Grotere impact maken, met een gezonde balans.

Over de trainer(s): Marieke is naast ademcoach ook NLP trainer en ervaringsdeskundige. Ze was Statenlid, bestuurslid en werkt al meer dan vijftien jaar op het snijvlak van politiek en bestuur, waar ze ook politici en bestuurders coacht. In haar ademworkshops staat de kracht van verbinding centraal. Ze past hierbij ook inzichten vanuit mindfulness, taoïsme en systemisch werk toe.

Bij grotere groepen werkt ze graag met co-trainer Peter Hoekstra. Peter geeft naast zijn werk als toezichthouder, trainingen op het gebied van teamsamenwerking en psychologische veiligheid. Hij faciliteert workshops op het gebied van veerkracht en is betrokken bij de zorgtransitie ‘van ziekte naar gezondheid’.

Inhoud en praktische info

De training ‘Leiderschap vanuit je lichaam’ bestaat uit de volgende onderdelen:

-Wat het effect is van een goede ademhaling op je gezondheid;

-Hoe je ‘leiderschap’ kan belichamen en hoe het je kwaliteiten kan versterken;

-Wat jouw ademhaling zegt over je persoonlijkheid (en andersom);

-Hoe je zacht, empathisch en tevens slagvaardig kan overkomen, in verschillende situaties;

-Hoe je er kan zijn voor de mensen om je heen, terwijl je ook aandacht hebt voor je eigen behoeften.

Doelgroepen en duur

De workshops zijn uitermate geschikt voor mensen werkzaam in een politiek / bestuurlijke omgeving. Vooral ook die werkvelden waar regelmatig sprake is van spanning en waar tegelijk ook een roep naar verbinding bestaat. Maar ook die sectoren of organisaties die nog meer ‘practice what you preach-proof’ willen worden:  zorgorganisaties die meer preventie of een betere privé-werk balans willen, maar waar de leidinggevenden er zelf nog mee worstelen.

Deze workshop kan zowel zowel als dagworkshop als ook als 2 uur durende workshop worden gegeven. Hoe langer de duur, hoe meer tijd er is voor de integratie van het geleerde.

Waar worden de workshops gegeven?

De workshops kunnen overal gegeven worden, in-company of in de natuur, bijvoorbeeld in de bos & duinrijke omgeving van Noordwijk. Informeer gerust naar programma’s op maat.