Meer informatie over Master Your True Connection

Verbinding voorkomt uitval

Leven met luchtverontreiniging verhoogt de kans op overlijden met 5%, zo blijkt uit onderzoek van Holt-Lunstad ea (2015) en ook: Leven met zwaarlijvigheid met 20%; Overmatig drankgebruik: 30%

Leven met eenzaamheid, zonder verbinding: verhoogt de kans op overlijden met 45%.

Leven zonder verbinding, waar niets aan gedaan wordt, leidt tot constante eenzaamheid, omdat de angst om verbinding aan te gaan groeit. Hier ligt o.a. de angst voor kritiek, om te falen en angst om gekwetst te worden aan ten grondslag. (Brown, 2018). Daarbij komt dat dit ook weer onfatsoenlijkheid op de werkvloer creëert, met negatieve effecten tot gevolg: het kan de samenwerking kapot maken; gevoel van psychische veiligheid wegnemen; en de effectiviteit van een team belemmeren.

Teams en werknemers die de workshops rond verbinding gevolgd hebben, ervaren juist meer effectiviteit, een veilige en gezonde werkomgeving en betere samenwerking. 

Ademhaling & verbinding: de gezondheidsvoordelen

Tijdens de training staat ook de ademhaling centraal en daarmee het (structureel) verlagen van de ademfrequentie. Enkele (aangetoonde) effecten hiervan zijn: een lager stressniveau; minder moe en prikkelbaar en betere concentratie. Bij de training wordt gewerkt met eenvoudige, goed uit te voeren (adem)oefeningen. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat oefeningen met veel instructies juist averechts werken en het is juist belangrijk dat het geleerde makkelijk in dagelijkse (drukke) omstandigheden is uit te voeren. Eenvoudig en makkelijk toepasbaar dus.

Marieke:  “Inmiddels ben ik al heel wat jaren ademcoach, maar vroeger ademde ik niet zo rustig en kon ik mede daardoor ook niet goed in verbinding zijn. Alles wat ik geleerd en gedaan heb over adem heeft me geholpen. Niet dat alles nu altijd perfect gaat, maar ik voel me over het algemeen wel heel rustig en in balans, gewoon door op de goede manier te blijven doorademen!”

Verbinding en eenzaamheid: gezondheidseffecten, training Master your true connection

Het ontstaan van ‘Master Your True Connection’

Het begon bij Marieke met haar ervaring als ademhalingstherapeut, sportcoach en vooral door zelf te ‘doen’, namelijk veel vallen (en gelukkig ook weer opstaan) en daar studies over te volgen om het ook te begrijpen… De afgelopen jaren heeft ze hier verschillende workshops en trainingen over mogen geven en mensen mee kunnen helpen, iets wat ze het liefste doet! Inmiddels zijn de belangrijkste lessen, oefeningen en  praktijkervaringen bij elkaar gebracht en ingepakt in de training ‘Master Your True Connection’.

In een maatschappij met een toenemend gevoel van onveiligheid en onzekerheid is er ook het verlangen naar verbinding en tegelijk onderliggende angst en andere emoties. Het is daarom ook tijd dat een training als deze gegeven gaat worden, maar als trainer wilde Marieke er ook niet altijd meer alleen voor staan. Het is daarom geen toeval dat ze vorig jaar Peter ontmoette, bij een workshop over mentale weerbaarheid nota bene. Met al zijn kennis over zorg, gezondheid en vitaliteit en zijn ervaring met onder meer psychologische veiligheid, geeft Peter nog weer een extra dimensie aan de training. Daarbij: een training met twee trainers geeft veel mogelijkheid tot verdieping, zodat een ieder ook op het eigen niveau uitgedaagd kan worden.

Informatie over de meerdaagse MYTC

Op dag 1 ben je welkom vanaf 9.15 op de heide van Hilversum en dag 3, aan het einde van de middag is het tijd voor vertrek. We gebruiken deze drie dagen om intensief aan de slag te gaan met elkaar, met jezelf en de tools die helpen om jou een makkelijker en vitaler leven geven. We staan stil bij die dingen waar je in het dagelijks leven mee kampt, in werk en/of privé. Er is een goede balans tussen leren & ervaren (en bewegen) en tussen binnen & buiten -onze locatie is niets voor niets midden in de natuur.

Elke dag staat er ook op vaste tijden een goede biologische lunch, diner (dag 1 + 2) en ontbijt (dag 2 + 3) voor je klaar. Nachtrust is erg belangrijk, dus weet dat rust en regelmaat hoog op de agenda staan. Die rust en dat goede eten is ook nodig, want de trainers zullen moeilijke situaties niet schuwen, al is het alleen maar omdat dat weer de mooiste inzichten oplevert. Vanaf de ochtend tot en met de avond is er die dagen dus tijd om met jouw eigen levenspad, verlangens en belemmeringen aan de slag te gaan en vooral ook te leren hoe je de lessen in je leven kan toepassen, het ‘voor-leven’.

Na de training

Na de training krijg je een ‘pakketje’ mee, zodat je in je echte dagelijks leven makkelijker gebruik kan maken van het geleerde. We hebben contact met elkaar in de tussentijd en tenslotte is er nog een terugkomdag. Op deze dag zitten we in een grote Tipi, om het kampvuur en gaan we nogmaals terug naar de natuur, naar onze eigen natuur.

Tarieven, locatie en meer informatie

Dit staat beschreven op Master your true connection – Pakdekans. En bel of mail ook gerust, we geven ook trainingen en workshops voor groepen of bedrijven, op maat.

In de Luwte, trainingslocatie Your True Connection